رئيس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رشتخوار از مرمت مسجد جامع رشتخوار در قالب طرح حفاظت و مرمت مسجد و یافته های باستان شناسی صحن این مسجد تاریخی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی \"کاظم کامیاب\" با اعلام اين خبر افزود:این اثر تاریخی با هزینه ای افزون بر 120 میلیون ریال از محل اعتبارات مساجد تاریخی در مدت 2 ماه در حال مرمت است.
وی افزود: این بنای مذهبی که دیرینه تاریخی قابل توجهی دارد دارای سبک معماری ویژه خراسان و دو ایوانی است که در حال حاضر شامل گنبدخانه ای بزرگ، ایوان وسیع و شبستان و صحن است. معماری این مسجد کاملاً همگون با شرایط اقلیمی منطقه و از خشت، گل و آجر ساخته شده است و دارای تزئینات شاخصی است.
کامیاب تأکید کرد: عملیات مرمتی این بنای تاریخی شامل جمع آوری آجرچینی، تخلیه نخاله های داخل دیوارها، اندود فرسوده یافته های باستان شناسی و جمع نمودن اندود فرسوده گنبدخانه و سله گذاری، شیب بندی، بندکشی و اجرای دوغاب و اندود کاهگل بر روی سطوح یافته های باستان شناسی و پشت بام مسجد جامع و اجرای کاهگل کشی در قسمت های مورد نیاز را از دیگر اقدامات مرمتی این مسجد تاریخی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بنای مسجد تاریخی رشتخوار در سال1355 با شماره ثبتی 1343 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. افزود: این مسجد در ضلع جنوب شرقی رشتخوار و در انتهای بلوار نیایش واقع شده است. که با توجه به سبک معماری، شواهد باستان شناسی و مقایسه با بناهای ناحیه جنوبی و شرقی خراسان در دوره خوارزمشاهیان ساخته و در دوره های بعد خصوصاً در دوران تیموریان و صفویان الحاقات و تزئیناتی به آن افزوده شده است.
انتهای پیام/